Интензивният мигрантски натиск през последните седмици не е в резултат на контролирано изпускане на бежанци от страна на

...
Интензивният мигрантски натиск през последните седмици не е в резултат на контролирано изпускане на бежанци от страна на
Коментари Харесай

Мехмед Юмер, журналист: Сирийците не виждат бъдеще в Турция и затова бягат в Европа

Интензивният мигрантски натиск през последните седмици не е в следствие на контролирано изпускане на бежанци от страна на Анкара, а по-скоро се дължи на обстоятелството, че бежанците не се усещат добре в Турция и желаят да избягат в Западна Европа.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria журналистът Мехмед Юмер.

„ В момента президентът Ердоган няма интерес от това нещо. Той сега се пробва да се сдобри с всички свои съседи, т.е. в прочут смисъл Турция още веднъж се връща към политиката на нулеви проблеми със съседите, само че това е условно казано “, разяснява Юмер.

Той уточни, че в Турция сирийските бежанци бяха наречени с едно название, което не участва в интернационалните контракти, а точно – „ краткотрайни посетители “.

По думите на журналиста сирийските бежанци в Турция са почнали да понасят доста негативи в турското общество и една основна част от тях към този момент не виждат вероятност в югоизточната ни съседка и желаят да емигрират в Европа.

Той означи, че няма по какъв начин да се дефинира точният брой на сирийските бежанци в Турция, само че акцентира, че те постоянно са били употребявани като коз против Европейски Съюз отстрана на президента Ердоган.

Комуникацията с турския държавен глава е сложна, счита Юмер. 

Според него една от аргументите бежанци да се пробват да минават през България са строгите ограничаващи ограничения в южната ни съседка Гърция.

Журналистът акцентира, че трафикът на мигранти е бизнес.

В доста турски медии новината за злополуката с рейса с мигранти в Бургас е отекнала като трагичен случай.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР